افزایش سطح سواد رسانه ای |
... |
دکتر زهرا طاهری پور، رئیس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره، عضو هیئت علمی دانشکده فرهنگ و ارتباطات
باید به این موضوع توجه داشته باشیم هر چیزی که از حالت عرف و فرهنگ جامعهای خارج شود مسلماً آسیبهایی را ایجاد میکند. وقتی افراد جامعه نسبت به کارکرد شبکههای اجتماعی شناخت و آگاهی لازم را نداشته باشند و همچنین نسبت به فرهنگ استفاده از این شبکههای اجتماعی یا هر تکنولوژی جدیدی که وارد جامعه میشود اطلاعات و درک درستی نداشته باشند این موضوع آسیب زاست و میتواند فرهنگ، هنجارها و ارزشهای جامعه را تهدید کند.
اینجا نقش خانواده بسیار مهم است و والدین میتوانند خطرات و آسیبهایی که از این منظر وجود دارد و همچنین مزایا و معایب این شبکهها را به فرزندان خود آموزش دهند که ناآگاهانه وارد این فضای جدید نشوند و حداقل دانستههای لازم را در خصوص استفاده و بهره برداری از این تکنولوژی داشته باشند.
عدم آموزش درست باعث شده است مخاطرات زیادی افراد جامعه به خصوص جوانان را تهدید کند. البته باید به این نکته هم توجه کنیم که خود خانوادهها هم در این زمینه آموزشهای لازم را ندیدهاند و اطلاعات زیادی در این مورد ندارند که بتوانند فرزندانشان را آموزش دهند و احیاناً کنترل و هدایت کنند. وقتی زنان و مردانی با تیپهای خاص مدام در شبکههای اجتماعی سیر میکنند، چگونه میتوان از این پدر و مادر انتظار داشت راهنمای خوبی برای فرزندانشان باشند. شبکههای اجتماعی مانند بسیاری از چیزیهای دیگر آسیب زا بوده و ما نتوانستیم فرهنگ استفاده از آنها را در جامعه جا بیندازیم و آموزش درست دهیم.
برای جلوگیری از آسیبها و خطرات فناوریهای نوین باید رسانهها به خصوص صدا و سیما و آموزش و پرورش به صورت جدی وارد شوند و سعی کنند با برنامهریزی و آموزشهای درست سطح فکر افراد جامعه را در همه سنین افزایش دهند و به ویژه سواد رسانهای افراد را بالا برند.
منبع: جوان
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1396-02-27] [ 10:42:00 ب.ظ ]
|