فمنیسم عنصری برای تخریب خانواده |
... |
زن در سلطه غرب /زنانی که نمیخواهند طبیعی باشند!
ایجاد و گسترش تفکری به نام فمنیسم در میان زنان با بهانه هایی مانند برابری زن و مرد، شرایطی نامناسب را برای دوری زنان از جایگاه واقعی آنان در خانواده و جامعه فراهم کرده است که تنها هدف آن لطمه زدن به بنیادهای خانواده و جوامع است.
فمنیسم و جنبش اصالت به زن یکی از موضوعاتی است که در دهه آخر قرن نوزدهم با بهانههایی مانند استثمار زن و ضایع شدن حق او راهاندازی شد. بهانهای برای مساوی بودن و یکسان بودن؛ یکسان بودن و حقوقی که به تعبیری باید بهطور یکسان بین دو جنس متفاوت با ساختارهای و ویژگیهای متنوع و بعضاً متضاد تقسیم میشد. بهانههایی که میتوانست این دو جنس را به هم نزدیک و در واقع دور کند.
شلیک به نقشهای زنانه
فمنیستها به برخی از نقشهایی که زنان بر عهده دارند، ایراد وارد میکنند. نقشهایی که با اصالت زن تطبیق دارد، مثلاً مادری در نگاه فمنیسم از مهمترین مصادیقی است که از آن به عنوان یکی از نقشهای کلیشهای یاد میکنند و آن را نه تنها کمالی برای زن نمیدانند، بلکه عامل تحقیر زنان و حربه جامعه مردسالار برای استمرار سلطه خود تلقی میکنند. فمنیستها بین «مادر زیست شناختی» و «مادر اجتماعی» تفاوت قائل میشوند. به اعتقاد آنها هیچ دلیل ذاتی وجود ندارد که مادر زیست شناختی که عهدهدار تولد فرزند است، با مادر اجتماعی که عهدهدار تربیت و پرورش اوست یکی باشد.
طرفداران این تفکر سعی میکنند مادری را نقشی اجتماعی یعنی نقشی غیر بیولوژیک جلوه دهند. وقتی مادری نقشی اجتماعی شود، اولاً باید به طور مساوی میان زن و مرد تقسیم شود، ثانیاً میتوان با تغییر الگوهای رایج در این باره مراکزی را برای این کار اختصاص داد و تربیت فرزند را که از نظر ایشان مانعی سر راه پیشرفت زن است از دوش وی برداشت. چرا که مادر دانستن زن تنها در حد تولد فرزند قابل قبول است، ولی اینکه مسئولیت تربیت و پرورش جسمی و روحی فرزندان هم با مادران باشد ظلم به وی است. خلاصه اینکه فمنیستها یا اصل مادری را مسئله اصلی زنان میدانند یا تفسیر موجود در جامعه از مادری را ظلم میشمارند.
فرهنگ نیوز
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1395-12-30] [ 10:41:00 ق.ظ ]
|