اولین روستای هسته‌ای جهان!!

فردو روستای معروفی است. شهرتش فقط به خاطر سایت هسته ای که نامش را فردو گذاشته اند هم نیست، در دوره دفاع مقدس فردو نسبت به جمعیتش بیشترین شهید را داشته و به همین سبب شهرتی در سطح کشور کسب کرده است.

درست به همین دلیل هم نام سایت هسته ای مورد نظر را فردو گذاشته اند. با این حال نمی توان انکار کرد که سایت هسته ای شهرت فردو را بیش از پیش کرد و آن را به روستایی جهانی تبدیل کرد، اما این فردو کجاست و چه ویژگی هایی دارد. در این مطلب تلاش کردیم به این پرسش پاسخ بدهیم.

نام روستای فردو برگرفته از کلمه فردوس به معنای بهشت است. آب و هوای آن در بهار و تابستان خنک و در زمستان سرد و خشک است. یک رودخانه فصلی هم در شرق آن جریان دارد.

روستای فردو قدمت و پیشینه تاریخی طولانی دارد. درآمد اکثر مردم روستای فردو از فعالیت های زراعی و دامداری تامین می شود. گروهی از مردم روستا در امور خدماتی و تولید صنایع دستی اشتغال دارند. در روستای فردو پرورش زنبور عسل نیز رواج دارد.

روستای کوهپایه ای فردو بافت مسکونی متراکم دارد و خانه های روستا برای غلبه بر شیب طبیعی زمین و امنیت بیشتر در کنار یکدیگر و اکثرا در یک طبقه و بندرت در دو طبقه با سقف های مسطح ساخته شده اند.

شکل خانه ها در این روستا از نوع معیشت و مشاغل خانوار روستایی تبعیت می کند؛ مثلا در منازل دامداران علاوه بر فضاهای معمول، انبار علوفه و اصطبل نیز وجود دارد. سبک و سیاق معماری روستا بسیار ساده و در عین حال بسیار زیباست.

ارتفاعات اطراف مراتع وسیع کشتزارهای پیرامونی و باغ های روستا چشم اندازهای زیبا و شگفت انگیزی را پدید آورده اند.

در فاصله یک کیلومتری روستا چشمه های آب از زمین می جوشند و مزارع و باغات روستا را سیراب کنند. جریان چشمه ها مزارع و باغات از جاذبه های بسیار زیبای اطراف روستا هستند.

در فاصله 10 تا 12 کیلومتری اطراف روستا رودخانه پرآبی جریان دارد که حواشی آن زیستگاه پرندگان و جانوران گوناگونی است.

سواحل رودخانه در فصول بهار و تابستان بسیار سرسبز است و محلی مناسب برای گشت و گذار و تفرج گردشگران به شمار می رود.

کوه برف انبار در فاصله 12 کیلومتری روستا قرار دارد و با چشم اندازهای بسیار زیبا گردشگران طبیعت دوست را به سوی خود جذب می کند.

سطوح کوه در فصل زمستان از برف یکپارچه سفید پوش می شود و جلوه ای بسیار تماشایی می یابد.

غار سالمستان یکی دیگر از جاذبه های طبیعی این روستاست که در فاصله 5/8 کیلومتری قرار دارد. این غار مورد توجه غار نوردان و فضایی برای به گذران اوقات فراغت است.

انواع گیاهان دارویی مانند گل گاو زبان، شیرین بیان، گل ختمی، شاتره، خاکشیر و گون در پیرامون روستا می رویند که کاربردهای متنوعی دارند. زیبا با طرح های سنتی و ابتکاری که اغلب از جنس ابریشم و در ابعاد کوچک بافته می شود، از مهم ترین صنایع دستی مردم این روستاست. همچنین انواع گلیم و زیلو در طرح ها و رنگ های متنوع در روستا بافته می شود.

انواع نان های محلی، قره قوروت، لبنیات، خشکبار و محصولات باغی از مهم ترین سوغاتی های روستای فردو به شمار می روند.

بازدیدکنندگان در بهار و تابستان برای اقامت شبانه از امامزاده داخل روستا و امامزاده باوره استفاده می کنند. روستای فردو از طریق شهرهای قم و کهک، با جاده آسفالت و از طریق شهر کاشان روستای رحق با جاده خاکی ماشین رو قابل دسترسی است.

ضمیمه چمدان
تبیان زنجان

موضوعات: گردشگري  لینک ثابت
آراي كاربران براي اين مطلب
5 ستاره:
 
(2)
4 ستاره:
 
(0)
3 ستاره:
 
(0)
2 ستاره:
 
(0)
1 ستاره:
 
(0)
2 رأی
ميانگين آراي اين مطلب:
5.0 stars
(5.0)
نظر از: گل نرگس [عضو] 
5 stars
1396/01/02 @ 11:37
نظر از: رحیمی [عضو] 
5 stars

عيد ما، روزى بود…!
قالَ أَبُو عَبْدِاللّه ِ عليه السلام: لَمّا ضُرِبَ الْحُسَيْنُ بْنِ عَلِىٍّ عليهماالسلام بالسَّيْفِ وَ سُقِطَ ثُمَّ ابْتُدِرَ لِيُقْطَعَ رَأْسُهُ نادى مُنادٍ مِنْ بُطْنانِ الْعَرْشِ: أَلا أَيَّتُهَا الاْ?مَّةُ الْمُتَحـَيِّرَةُ الضّالَّةُ بَعْدَ نَبِيِّها لاوَفَّقَكُمُ اللّه ُ لِأَضْحى وَ لا فِطْرٍ. ثُمَّ قالَ أَبُو عَبْدِاللّه ِ عليه السلام: وَاللّه ِ ما وَفَّقُوا وَ لا يُوفَّقُونَ حَتّى يَثُورَ ثائِرُ الْحُسَيْنُ بْنِ عَلِىٍّ عليهماالسلام.

امام صادق عليه السلام فرمود:
هنگامى كه حسين بن على عليه السلام در اثر ضربه هاى شمشير بر زمين افتاد و براى بريدن سر مباركش از يكديگر سبقت مى گرفتند، منادى از درون عرش الهى ندا داد كه:
اى امّتى كه پس از پيامبر خود سرگردان و گمراه شديد، خدا شما را به درك فيضهاى عيد قربان و فطر موفّق نگرداند. آنگاه حضرت صادق عليه السلام فرمود:
قسم به خدا كه آنان در پى اين ندا تاكنون موفق نشده اند و پس از اين نيز موفق نخواهند شد تا روزى كه خونخواه سيدالشهداء عليه السلام براى خونخواهى ـ قيام كند و ـ بشورد. ( من لايحضره الفقيه، ج 2، 175)
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
سال نو شما مبارک -یا علی علیه السلام

1395/12/30 @ 12:06


فرم در حال بارگذاری ...